Dashcamskolen

Hva er egentlig et dashcam?

Et dashcam er et kamera som festes i frontruten (evt bakruten) på din bil, lastebil eller andre transportmidler. Kameraene filmer kontinuerlig det som skjer foran på veien mens du kjører.

Er et dashcam nyttig for meg?

Svaret er ja. Den nye trenden med dashcam gjør at man enkelt kan dokumentere ens egen og andres oppførsel i trafikken. Dette kan være med på å senke ulykkestallene på veiene og hindrer eventuelle spørsmål ved trafikkuhell. Etterspørselen etter dashcam har vært sterkt økende den siste tiden og vi ser at trenden nå begynner å komme til Norge.

Er dashcam lovlig i Norge?

Det er fullt lovlig å bruke dashcam i Norge. I henhold til datatilsynet oppfordrer vi likevel å være påpasselig med hva du for eksempel legger ut på sosiale medier, da noen tilfeller kan føles som uthenging.

Funksjonalitetene i et dashcam med forklaringer:

Bevegelsessensor / CMOS-sensor: Bevegelsessensoren i kameraet gjør at den starter automatisk når bilen starter. Den starter også når det er bevegelser i nærheten av bilen. Dette kan hjelpe til å forhindre uhell ved parkeringsplasser ol.

GPS-funksjon: I de fleste av våre kameraer er det integrert en egen GPS-sender. Dette gjør at du kan se på hastighet og kjørerute i etterkant på en PC for eksempel. Her kan du også se opptak fra en spesifikk hendelse på denne turen.

G-sensor: G-sensoren sørger for at alt av materiale i forbindelse med en evt ulykke eller et uhell blir sikret på et trygt sted i harddisken.

Wide angel: Vidvinkelfunksjonen hjelper kameraet til å se mer av hva som befinner seg på sidene. Med et slikt objektiv kan kameraet se opptil 170 grader.

IR - Nattsyn: Ved hjelp av IR-funksjonen kan man med kameraene filme i mørket.

ISO: Dette viser graden av lysfølsomhet på kameraene. Dette hjelper blant annet i skiftende lysforhold som inn og ut av tunneler og lignende.