Service / olje reset og Elektronisk parkbrems

Olje og service-varsellampe/melding reset, samt EPB (Elektronisk parkbrems) og utlesing av alle moduler til Volkwagen

Bildiagnoseverktøyene under kan brukes på alle moduler/systemer i bilen. I tillegg kan de resette servicemeldinger og oljevarsellamper. Samt sette bilen i servicemodus for skifting av bremseklosser bak når bilen er utstyrt med elektronisk parkeringsbrems, og kalibrering av rattvinkelsensor. Unntak for det er iCarsoft CR Plus, som kun leser ut motor, airbag, ABS/ESP og automatgir i tillegg til nevnte funksjoner.

Fordi disse funksjonene krever merkespesifikk programvare er en del av disse verktøyene merkespesifikke for å holde prisen nede. Likevel finnes det også en del testere på markedet som er universelle og kan brukes på tilnærmet alle bilmerker, som gjerne blir brukt på verksteder og av profesjonelle hobbymekanikere.  

OBD2 kontakt ble standardisert i bensinbiler fra og med 2001, og for dieselbiler i 2003.  Volvo var et av merkene som installerte OBD2 kontakt fra så tidlig som ca. 1998. For utlesing av biler uten OBD2 kontakt må det brukes adapter/overgangskabel til merkespesifikk OBD1-kontakt. Det er ikke alle testere som dekker OBD1-standarden. Du finner informasjon om hvorvidt scanneren kan brukes på eldre biler uten OBD2 kontakt i beskrivelsen av hvert enkelt produkt.