Alle systemer diagnose

Diagnose på alle bilsystemer / moduler for Audi

Moderne biler har ofte, litt avhengig av utstyrsnivå, fra 10 til 40 forskjellige systemer, for eksempel lys-modul, hengerfeste-modul, tilleggsvarmer-modul, parkeringshjelp-modul, ja det meste i bilen blir styrt elektronisk ved hjelp av en modul, og kan dermed leses ut når en feil oppstår. 

Diagnoseverktøy i denne katagorien skal kunne brukes på de fleste, om ikke alle, systemer. Som for eksempel motor, ABS/ESP og airbag etc. Vanlige funksjoner er utlesing og sletting av feilkoder, og fra de fleste moduler utlesing av "live data" (sensor data). Ofte er bildiagnose i denne katogorien merkespesifikk. Dette fordi universelle testere som dekker de fleste bilmerker vil bli betraktelig høyere i pris.

Produktene her er først og fremst for å lese ut og slette feilkoder.Det varierer fra produkt til produkt hvor mange tilleggsfunksjoner det har, som for eksempel å løse ut elektronisk parkbrems/EPB eller kalibrering, partikkelfilter etc. Tilleggsfunksjoner står beskrevet under hver enkelt tester. 

OBD2 kontakt ble standardisert i bensinbiler fra og med 2001, og for dieselbiler i 2003. Likevel er det mange bilmerker som gikk over til OBD2 kontakt tidligere enn dette. For utlesing av biler uten OBD2 kontakt må det brukes adapter/overgangskabel til merkespesifikk OBD1-kontakt. Det er ikke alle testere som dekker OBD1-standarden. Du finner informasjon om hvorvidt scanneren kan brukes på eldre biler uten OBD2 kontakt i beskrivelsen av hvert enkelt produkt.